Volleybalvereniging Move

Laatste nieuws

Olympische droom


Olympische droom

Iedereen die naar de buis keek, herinnert zich nog hét moment van de Olympische Spelen van 1996 in Atalanta. Het moment waarop Joop Alberda met zijn handen in het haar en open mond verbaasd om zich heen kijkt. Hij kan op dat moment bijna niet geloven wat er zich heeft afgespeeld. ‘Zijn’ Nederlands team is Olympisch Kampioen.

De fundering van dit succes wordt al in 1985 gelegd door coach Arie Selinger. Hij begon aan een ambitieus programma met het nationale herenteam waardoor de prestaties van de Nederlandse heren vele malen beter werden met een tweede plaats op de Olympische Spelen van 1992 en de Wereld- en Europese kampioenschappen tot gevolg.

Met sterren in het team als Ron Zwerver, Peter Blangé en Henk-Jan Held en jonge talenten als Bas van de Goor, Guido Görtzen en Olof van der Meulen bij het nationale team tilt Joop Alberda het niveau nog een trede omhoog. De hoogste trede van het podium tijdens de Olympische spelen in Atalanta.

Kniebraces ook voor lange mensen

Voor mijn werk als (sport)journalist kom ik geregeld bij de wedstrijden van Move. Hoewel ik zelf voetbal en tennis, vind ik het kijken naar een volleybalwedstrijd veel leuker dan een saai potje voetbal in de Nederlandse competitie en zelfs de Champions League.

Zelf volleybalde ik op de camping in Wanrooy ook naar hartenlust. Grote namen als Klaas Kwast, Jack Kirrie en Jack de Boer speelden daar en ook mijn tante Hille en Garie Kwast gaven het goede voorbeeld. Ik zag mezelf ook wel opgroeien tot volleyballer, maar mijn Olympische droom viel al snel in duigen. Hoe vaak ik ook onder de meetlat ga staan, tot mijn vijftiende komt deze nooit voorbij de 1,60 meter. En dan sta ik nog op mijn tenen ook.

Op het moment dat ik een groeispurt krijg en uitgroei tot een respectabele lengte (1,84 m) voor volleybal, ben ik al zo bedreven in andere sporten dat ik het er bij laat. Toch is mijn bovenmatige interesse voor volleybal altijd gebleven en kijk ik met veel plezier uit naar mijn volgende volleybalklus voor de krant.

Jan Koning, freelance journalist en auteur Zijwind.

Podobrace Grote Clubactie


Deze blog wordt aangeboden door Podobrace. Wanneer je via de links in deze blog je polsbrace, kniebrace, steunkousen óf producten voor hielspoor of hallux valgus bestelt, steun je direct WZ&PC. Zo voel je jezelf uiteraard als een vis in het water!