Volleybalvereniging Move

Laatste nieuws

Verslag Compaen - MB1 Avia Merees

Afgelopen zaterdag 28 oktober moesten de MOVE dames MB1 aantreden tegen de Compean in Oostzaan. Coach Santa was op studieles en werd vervangen door Paul Sloots. Door het latere tijdstip 17:30u waren er daarnaast maar twee ouders mee als supporter. Bij aankomst bleken ook de dames MC1 op hetzelfde tijdstip te spelen waardoor het supporters gehalte vanuit MOVE een stuk verhoogd bleek. De MB1 meiden begonnen na een fanatieke warmingup aan de eerste set en gelijk werden de dames van de Compean naar alle hoeken van het veld geslagen. De eerste setwinst was dan ook gauw bereikt. Vervolgens volgde natuurlijk set 2. Waar het publiek er goed voor ging zitten bleken de MB1 meiden met een onverklaarbare terugslag te maken te hebben. Op de tribune keek men elkaar aan met verbaasde ogen. Ook coach Paul kon het tij niet keren met als gevolg een kansloze set en aldus in stand gelijk 1-1. Nieuwe ronden nieuwe kansen. De derde set ging een stuk beter. Duidelijk zichtbaar bleek nu de coach van de Compean zich geconfronteerd met een raadsel. Onze meiden liepen met degelijk spel en goede rally's uit. Vermeldenswaardig is de serie van Cindy die als eerste speelster 4 punten achter elkaar wist te behalen met wederom setwinst als resultaat 25-16.

De vierde set verliep zeer spannend en het ging dan ook gelijk op. Bij 14-14
werd het bij supporter Ron Steur zelfs te warm door de spanning en haalde ijsklontjes uit de kantine om te koelen, maar desondanks liep de spanning steeds verder op.... 21-19????????
Totdat Sarah het op haar heupen kreeg. De hele wedstrijd sloeg ze al als een tierelier maar bij 22-19 sloeg ze zowat een kuil in de vloer. Coach Compean vroeg een timeout aan waardoor de scheidsrechter de tijd had om de vloer te controleren op vlakheid. Een zinderende strijd tot t eind aan toe en dus geweldig voor de toeschouwers natuurlijk. Sarah trok zich er niks van aan en sloeg ook het winnende punt binnen 25-20.
Meiden ga zo door, maar blijf wel geconcentreerd serveren want daar ligt volgens mij jullie zwakke plek. Afsluitend natuurlijk de complimenten aan invalcoach Paul. Succes en groet, meegereisde supporter.