Volleybalvereniging Move

Laatste nieuws

Podobrace 4 december 2017

Hangouderen

De pers staat er vol mee, de gemeenschap is er helemaal klaar mee en de jongeren? Die hebben het uiteraard gedaan. De hangjongeren, welteverstaan. Ze maken teveel lawaai, veroorzaken overlast, slopen dingen en zijn een schande voor hun ouders. Tot zover de gemiddelde mening over de huidige generaties jongeren.

Ik weet ook wel dat het geen lieverdjes zijn, ben tenslotte zelf ook jong geweest en ik was allesbehalve een lieverdje. Dat hebben jullie kunnen lezen in de bestseller Zijwind. Ik begrijp ook dat sommige (hang)jongeren voor overlast zorgen en erger. Maar wat ik ook weet – en wat zwaar onderbelicht blijft – is dat veel middenstanders (en anderen) veel meer last hebben van (hang)ouderen.

Van die – veelal gepensioneerde – ouderen die een beetje rondhangen in de winkel(centra) en daar het personeel van het werk houden. Die – zonder iets te kopen uiteraard – urenlang staan te ouwehoeren in de portiek van de visboer en als ze dan uiteindelijk iets kopen ook nog eens gaan lopen afdingen. Dit terwijl ze vaak al lang (en breed) de schaapjes op het droge hebben.

Korting bij Podobrace voor alle leden van Move!

Je ziet ze ook vaak ‘hangen’ bij verenigingen. Dan staan ze te kijken bij hun kinderen of kleinkinderen en bemoeien zich overal mee. De trainer/leider zit er maar mee in de maag, maar heeft de kracht niet om er iets van te zeggen. En dus gaat de ‘marteling’ maar door. Maar ach, het zijn ‘zielige’ oudjes, dus ja, wat doe je eraan?

Nou dat zal ik eens vertellen. We zetten ze aan het werk! Bijna alle verenigingen in Nederland zit verlegen om vrijwilligers. Dus in plaats van met je handen in je mouwen langs de kant staan blerren, kun je beter eens iets gaan doen voor de club. Daarom gaan we ‘hangouderen spotten’. Wanneer we weer een paar van die ‘oudjes’ langs de lijn zien staan, benaderen we ze en vragen ze op vriendelijke toon of ze misschien eens een paar klusjes voor de vereniging willen doen. Ze hebben tenslotte tijd genoeg en vast wel ergens talent voor. Op deze manier zijn we direct van twee problemen verlost. Het vrijwilligerstekort en de overlast van ‘hangouderen’.

Podobrace Grote Clubactie

Deze blog wordt aangeboden door Podobrace. Wanneer je via de links in deze blog je sporttape, kinesiotape, steunkousen óf producten voor hielspoor of hallux valgus bestelt, steun je direct Volleybalvereniging Move.

Jan Koning, freelance journalist en auteur Zijwind.