Beach

MOVE Volleybal speelt van april tot september ook Beachvolleybal! Op het terrein van atletiekvereniging A.V. Edam maken wij gebruik van vier beachvolleybalvelden. Hier wordt getraind, vrij gespeeld en worden toernooien georganiseerd. De trainingsavonden zijn als volgt. Maandagavond 18:30-20:00 voor A- en B-jeugd (14-18 jaar); donderdagavond 17:30-19:00 (CMV- en C-jeugd) + 19:00-21:00 (dames).

Daarnaast zijn de velden beschikbaar om te huren voor een of meerdere uren. Dit is voor MOVE-leden gratis en voor niet-MOVE-leden €25 per uur per veld. De velden kunnen, in overleg met het beheer, op elk gewenst moment overdag tot 22:00 gereserveerd worden, buiten de vaste traingingstijden.

Interesse om een veld te reserveren als niet-lid, bedrijf/organisatie of vereniging? Neem contact op met 06 3619 6936 (bij voorkeur via Whatsapp).

Ook organiseren wij al zo’n 25 jaar lang het beachtoernooi tijdens Waterdag in Edam! Naast footvolley spelen hier beachvolleyballers in teams van 4 tegen elkaar. Hierbij is iedereen, ongeacht hoeveel ervaring je hebt, welkom! Zie voor alle info waterdagedam.nl.

(Spel)regels beachvolleybal

De persoon die de sleutel ophaalt of beheert is verantwoordelijk voor het materiaal en het netjes en schoon achterlaten en afsluiten van de zandbak.
Er wordt volgens het rallypointsysteem gespeeld tot 21 punten, met 2 punten verschil zonder maximum;
Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets en er wordt na iedere 7 punten van speelveld gewisseld;
Blokkering telt als eerste aanraking, daarna mag dus nog maar 2 keer gespeeld worden, de blokkeerder mag wel zelf de 2e bal spelen;
Je mag onder het net door op het veld van de tegenstander komen, maar je mag je tegenstander niet hinderen;
Tactische ballen zijn niet toegestaan, wel ingehouden smashes en andere beachtechnieken;