Wedstrijd verzetten

Verzetten wedstrijd door MOVE
Het kan voorkomen dat een wedstrijd is ingedeeld waarop niet alle spelers uit je team kunnen spelen. Probeer in zo’n geval eerst invallers uit een lager team mee te vragen. Lukt dit niet, dan kan je proberen te wedstrijd te verzetten. Houdt rekening met de volgende regels:

 1. Neem contact op met de wedstrijdsecretaris voor contactgegevens van de wedstrijdsecretaris van de tegenstander. Hij / Zij zal contactgegevens van de aanvoerder van de tegenpartij verschaffen.
 2. In onderling overleg met de tegenstander kan een nieuwe datum worden geprikt. Let hierbij op dat de zaal op de nieuwe datum / tijd beschikbaar is. Aangeraden wordt om de nieuwe datum op een trainingsavond te plannen. Zo hoeft de zaal niet extra ingehuurd te worden en zijn er geen onnodig extra kosten aan verbonden.
 3. Let op: De tegenstander is niet verplicht om mee te werken!
 4. Meldt de nieuwe datum zo snel mogelijk aan de wedstrijdsecretaris. Hij zal een officiële aanvraag voor het wijzigen van de wedstrijd naar de bond en de tegenpartij sturen. Deze wijziging dient uiterlijk 10 dagen vóór de oorspronkelijke wedstrijddatum naar de bond te zijn gemaild. Aanvragen die niet aan deze tijdslimiet voldoen, kunnen door de wedstrijdsecretaris worden afgewezen.
 5. Zorg ervoor dat de scheidsrechter op de hoogte gesteld wordt dat de wedstrijd niet door gaat.
 6. Regel een nieuwe scheidsrechter voor de nieuwe speeldatum.
 7. Voor het verzetten van de wedstrijd worden door de NeVoBo administratiekosten in rekening gebracht bij de vereniging die de wijziging aanvraagt. MOVE kan deze verhalen op het team.

Verzetten wedstrijd door de tegenpartij

 1. De wedstrijdsecretaris rijgt een aanvraag tot verzetten binnen van een tegenpartij.
 2. Deze zal de aanvraag direct doorsturen naar de aanvoerder van het betreffende team.
 3. De aanvoerder overlegt met het team of ze hieraan mee willen werken. Dit is niet verplicht!
 4. Wil het team meewerken, dan wordt in overleg met de tegenstander een nieuwe datum vastgesteld.
 5. Laat deze datum even aan de wedstrijdsecretaris weten. Overige zaken worden door de tegenpartij geregeld.

Aanvullende regels

 1. Wedstrijden die gepland staan na 31 maart mogen alleen naar een eerdere datum worden verplaatst.
 2. Wijzigingen van wedstrijden tussen teams van dezelfde vereniging in dezelfde poule zijn alleen mogelijk als de gewijzigde speeldatum voor 1 maart ligt.